Art at Site 	www.amsterdamart.info	Ubbo	Scheffer	Familie
Artist:

Ubbo Scheffer

Title:

Familie

Year:
1975
Adress:
Amstelpark
Website:
www.amsterdam.nl:
Het kunstwerk staat op een grasveld in het Amstelpark en bestaat uit een driedelige beeldengroep van figuren van verschillende formaten samengesteld uit cilinder- en bolvormen. In het beeld zijn ouders en kinderen te herkennen. Ubbo Scheffer (1924-1998) was oprichter van de Academie van Bouwkunst in Breda. Hij ontving in 1962 de Culturele prijs van de Gemeente Arnhem.

www.adambeeldenva1900.blogspot.nl:
Op een grasveld in het Amstelpark staat een driedelige beeldengroep van Ubbo Scheffer. In dit werk, Familie uit 1975, zijn in geabstraheerde vorm een vader, een moeder en kinderen te herkennen.

www.buitenbeeldinbeeld.nl:
Het beeld werd geplaatst voor de Biennale Amstelpark-75 en daarna aangekocht door de stad Amsterdam. Het staat opgesteld voor het rosarium.
Translation:
www.amsterdam.nl:
The artwork stands on a lawn in the Amstel park and consists of a three-part Group of statues of figures from various formats made up of cylinder and spheres. In the image to recognize his parents and children. Ubbo Scheffer (1924-1998) was founder of the Academy of architecture in Breda. In 1962 he received the cultural prize of the municipality of Arnhem.

www.adambeeldenva1900.blogspot.nl:
On a lawn in the Amstel park is a three-part sculpture group by Ubbo Scheffer. In this work, family from 1975, in abstracted form a father, a mother and children to spot.

www.buitenbeeldinbeeld.nl:
the image was posted for the Biennale amstelpark-75 and then purchased by the city of Amsterdam. It is compiled for the rosarium.