Art@Site www.artatsite.com Peter Breed Goede Verzorging Van Een Zwerfsteen
Artist:

Peter Breed

Title:

Goede Verzorging Van Een Zwerfsteen

Year:
1988
Adress:
Vrije Universiteit Amsterdam
Website:
www.buitenbeeldinbeeld.nl:
Een zwerfsteen op een groot zwart blok is de breker van een waterstraal uit een gebogen pijp. Een andere pijp krult verguld omhoog. Zomer en winter spuit het water.
Het idee voor de fontein begon bij Peter Breed met een beeld van een zwengelpomp waarmee water opgepompt wordt. Hij was heel erg bezig met zwerfkeien en kiezelstenen in die tijd en vond dat onder een waterstraal een zwerfsteen heel mooi tot zijn recht kon komen. De zwerfkei vond hij in de Pyrenee├źn toen hij in afwachting van de plaatsing op vakantie was gegaan. De plaatsing was uitgesteld omdat een eend op de plek was gaan broeden.

www.amsterdam.nl:
Het waterplastiek is geplaatst in een vijver. Op de sokkel zijn twee objecten geplaatst die samen een geheel vormen. Uit een spiraalvormige buis van metaal spuit een straal water op een ruwe steen.

Translation
www.buitenbeeldinbeeld.nl:
A stray stone on a big black block is a water jet breaker from a curved pipe. Another gold-plated pipe curls up. Summer and winter spray water.
the idea for the fountain began at Peter wide with an image of a crank pump that water is pumped up. He was very very busy with boulders and pebbles during that time and found that under a water jet a stray stone could come into its own quite nicely. The Boulder he found in the Pyrenees when he had gone on holiday in anticipation of the placement. The placement was delayed because a duck on the place was going to breed.

www.amsterdam.nl: water
plastic is placed in a pond. Two objects are placed on a pedestal that together form a whole. From a spiral tube of metal spray a jet of water on a rough stone.