Art@Site www.artatsite.com Hans van Meeuwen Kijkende Figuur
Artist:

Hans van Meeuwen

Title:

Kijkende Figuur

Year:
1997
Adress:
Transformatorweg
Website:
www.adambeeldenva1900.blogspot.nl:
In Westpoort op de Transformatorweg staat een beeld van de kunstenaar Hans van Meeuwen. Dit kunstwerk uit 1997 heeft de titel ´Kijkende Figuur´. Met deze informatie kunnen we uit het beeld een geabstraheerd figuur waarnemen.

www.amsterdam.nl:
De plastiek van Van Meeuwen (Rotterdam, 1959) drukt een kijkende figuur uit. De figuur kijkt naar het westen. De voorzijde van het beeld is een omgekeerde trechter, wat verwijst naar de industriële activiteiten in de omgeving. In de achterzijde van de figuur is - in gestileerde vormen - een rug met billen te zien. De achterzijde is ook in het verleidelijke, lichamelijke roze geschilderd.
Het beeld is gemaakt in 1989 en stond oorspronkelijk in het Westerpark; in 1997 is het verplaatst naar de huidige locatie.

Translation
www.adambeeldenva1900.blogspot.nl:
In Westpoort on the Transformatorweg is a statue of the artist Hans van Meeuwen. This work of art from 1997, the title recommended recommended Looking Figure. With this information we can out of the picture a abstracted figure perceive.

www.amsterdam.nl:
The plastic of Van Meeuwen (Rotterdam, 1959) expresses a looking figure it out. The picture looks to the West. The front of the picture is an inverted funnel, which refers to the industrial activities in the locality. In the back of the figure is-in stylized forms-to see a back with buttocks. The back is also in the seductive, body painted pink.
The image is created in 1989 and was originally in the westerpark; in 1997, it moved to its current location.