Art@Site www.artatsite.com Fons Bemelmans Jupiter Maastricht
Artist:

Fons Bemelmans

Title:

Jupiter

Year:
1947
Adress:
Onze Lieve Vrouweplein
Website:
www.vanderkrogt.net:
Alphons W.B.J. (Fons) Bemelmans (Maastricht 1938), beeldend kunstenaar te Eijsden.
Beeld van Jupiter te paard op hoge zuil. Opschift: Jupiter herinnering aan het romeinse verleden van Maastricht. geschenk van Thomas Regout (1834-1884).
Aangeboden door Thomas Regout Fabrieken. In 2004 is een nieuwe zuil gemaakt.
In het Romeinse heiligdom dat in de buurt van het Onze Lieve Vrouweplein is teruggevonden zou ook een zuil hebben gestaan met een beeld van Jupiter.

www.wikipedia.org:
Alphons Willem Bernhard Johannes (Fons) Bemelmans (Maastricht, 8 januari 1938) is een Nederlandse kunstenaar, vooral bekend als beeldhouwer. Hij is ook werkzaam als edelsmid, kunstschilder, graficus en penningkunstenaar.
Bemelmans begon zijn opleiding als edelsmid in 1955 aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht waar hij in 1958 de St.-Lucasprijs won. Vanaf 1960 tot 1962 ging hij in onderricht bij Professor Ludwig Gies in Keulen aan de K├Âlner Werkschulenen daarna nog bij Luciano Minguzzi aan de Accademia di belle Arti di Brera in Milaan tot 1963. Zijn werk laat zich omschrijven als geabstraheerd figuratief met de klassieke thematiek van mythen en sage. Fons Bemelmans woont en werkt in Eijsden. Hij signeert zijn werk soms met FB.