Art@Site www.artatsite.com Maja von Hanno Meet You at the Mountains Utrecht
Artist:

Maja von Hanno

Title:

Meet You at the Mountains

Year:
2008
Adress:
Oudenrijn
Website:
heaviness, stillness, satisfaction
These peaks are standing simply in the middle of a residential area. That's the advantage of art: anything can always happen everywhere.
We see chunks of substance which are cruddy and punch. These remote mountains are not climable, looks to me. We can also see a mountain ridge with small spikes on both sides. This seems to me a beautiful mountain to climb. We also see an irregular jagged shape full of ascents and descents. These seem to me a very challenging mountain to climb.
I think it's a pitty that this artwork isn’t twice this size. The experience of climbing a mountain would be more perceptible.
Have you ever climbed a mountain?
Climbing a mountain is one of my most impressive experiences. Again I feel the heaviness in my legs. I can also feel the despondence due seeing only small changes in the landscape. The lightness in my head due the lack of oxygen. The stillness that come to me by the scenery with the quiet trees a the stones which went on untill only the fog was visible on the horizon. The satisfaction of reaching the top.
By Theo, www.artatsite.com

Vertaling
zwaarte, verstilling, voldoening
Deze bergtoppen staan zomaar midden in een woonwijk. Dat is het voordeel van kunst: alles kan altijd overal.
We zien brokken materiaal die stijl en stomp zijn. Deze ongenaakbare bergen zijn niet te beklimmen, lijkt mij. We zien ook een bergkam met aan weerszijde kleine pieken. Door de vormgeving lijken mij dit de mooiste bergen om te beklimmen. Ook zien we een onregelmatige grillige vorm vol van stijgingen en dalingen. Dit lijkt mij een heel vermoeiende berg om te beklimmen.
Ik vind het jammer dat dit kunstwerk niet twee keer zo groot is. Dan zou de ervaring van het bergbeklimmen beter voelbaar zijn. Heb jij weleens een berg beklommen?
Een berg beklimmen is één van mijn meest indrukwekkende ervaringen. Ik voel weer de zwaarte in mijn benen. Ik voel ook de moedeloosheid doordat ik trage veranderingen zie in het landschap. De lichtheid in mijn hoofd door het gebreaan zuurstof. De verstilling die mij overviel door het uitzicht met de stille bomen en de stenen die doorgingen totdat er allen nog mist zichtbaar bleef aan de horizon. De voldoening van het bereiken van de top.
Door Theo, www.artatsite.com

www.kunstinopenbareruimte-utrecht.nl:
Niets lijkt verder verwijderd van een Nederlandse Vinex-wijk dan het ruige berglandschap van bijvoorbeeld de Alpen of de Himalaya. Waar je als mens in de bergen bent overgeleverd aan je overlevingsinstinct en de wrede grillen van de natuur, is in de nieuwbouwwijk van ons vlakke land alles gereguleerd, georganiseerd en gestructureerd. Juist zodát je je op andere zaken dan overleven kunt concentreren. Het kunstwerk Meet You At The Mountains van Maja von Hanno wijst op dit contrast, door bij de entree van De Woerd een aantal puntige bergtoppen op keurige witte sokkels te plaatsen.
Als kunststof schaalmodellen van ‘echte’ bergtoppen passen de sculpturen zich bijzonder goed aan hun uiterst vormgegeven en bijna kunstmatige omgeving aan. De titel Meet You At The Mountains geeft aan dat de kunstenaar voor ogen had dat het kunstwerk in het sociale verkeer dienst zou gaan doen als herkenningspunt. Maja von Hanno maakt ontwerp tijdens een verblijf in het kunstenaarsonderkomen Nomads in Residence. In die periode werden er 475 nieuwe woningen gebouwd in De Woerd, een gebied dat ligt tussen de oude dorpskern van De Meern, het Leidsche Rijn Park en de wijk Langerak. Van oudsher was dit een gebied met fruitboomgaarden en weilanden.
Maja von Hanno (Oslo, Noorwegen, 1977) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was deelnemer aan De Ateliers in Amsterdam. Haar werk werd tentoongesteld in onder meer het Museum Jan Cunen in Oss, de Grote Kerk in Den Haag, het CBK Dordrecht en galerie Nouvelles Images in Den Haag. Bouwfonds Fortis, de ontwikkelaar van De Woerd, is opdrachtgever en hoofdsponsor van deze kunstopdracht.

www.vanberkelbeelden.wordpress.com:
De ruige, onherbergzame bergketens van 'Meet you at the mountains' vormen een schril contrast met het georganiseerde karakter van het strak vormgegeven woonpark De Wo