Art@Site www.artatsite.com Ernst	Hazenbroek	It Takes Two To Tango	Amersfoort
Artist:

Ernst Hazenbroek

Title:

It Takes Two To Tango

Year:
1989
Adress:
Stichtse Rotonde
Website:
Hou je vast!
Elke keer als ik over de Stichtse Rotonde rijd, houd ik mijn stuur steviger vast. Dit komt door It Takes Two To Tango van Ernst Hazenbroek; dit is een sterk kunstwerk.
Een constructie van schoren gaat misschien wel tien meter hoog. Zonder een krimp te geven balanceert daarop een grote massa. Uit deze massa komt een staaf die in een ronde beweging naar beneden duikt en nét zo gemakkelijk omhoog schiet en draait. En dan springt er een massa in een sierlijke boog hoog boven alles uit.
Dit kunstwerk is zichzelf. Geen enkel object in de omgeving lijkt erop: het is anders dan de hoge bomen, de brede wegen, de lage heide.
Of is het tegenover gestelde het geval? Ik zie een boom van een constructie. Ik zie een bijna perfecte boog die op een rotonde lijkt. Ik zie een tak die op een heidetak lijkt. En dit alles is stevig.
Nu kom ik ineens tot de tegenover gestelde conclusie. Dit is het leuke van een essay over een kunstwerk schrijven: het voelt als in volle vaart over een rotonde rijden met het kunstwerk van Ernst Hazenbroek in het midden.
By Theo, www.artatsite.com

www.wikipedia.org:
It takes two to tango is de titel van een kunstwerk uit 1989 gelegen op de Stichtse Rotonde aan de zuidzijde van Amersfoort. Het is een werk van Ernst Hazenbroek.
Het kunstwerk is 16 meter hoog en 20 ton zwaar, en is geplaatst op een prominente invalsweg voor bezoekers van Amersfoort. Vanuit verschillende gezichtspunten ziet dit werk er anders uit.

www.rotondekunst.eu:
Geplaatst in 1998