Art@Site www.artatsite.com Dorothé Jehoel Potgieter Goes The Netherlands
Artist:

Dorothé Jehoel

Title:

De Potgieter

Year:
2009
Adress:
Keizersdijk, Goes
Website:
Dit is geen acrobaat aan een mast
Dit is een hoge mast met daar omheen een bandje zoals een ballon die heeft. Een bandje als dit, kun je lippen omheen tuiten. Dit randje gaat over naar een conisch buisje als bij een ballon. Deze conische vorm gaat over naar een grote ronde vorm die een beetje onderuit zakt, zoals een half opgeblazen plastic ballon gevuld met zware lucht.
Aan deze grote ballonvormige massa hangt een klein object, dat op een ballon lijkt. Dan zie ineens een bundeling van ronde middelgrote en kleine vormen, die mij aan ballonnen doen denken.
Eén ballonvormige massa lijkt af te steunen op de mast. Een andere vorm die ik associeer met een ballon lijkt vrolijk naar achteren te bewegen.
Wat het is, weet ik niet maar … van Potgieter is geen acrobaat aan een mast!
Door Theo, www.artatsite.com

Translation
This is not an acrobat on a pole
This is a high pole with a tiny band around it, such as a balloon has. Around a band like this your lips can be whirred. This band is becoming a conical tube like a balloon has. This conical form pass into a great round shape that is hanging halfway and is cheating down, like a half-inflated plastic balloon filled with heavy air.
On this large balloon-shaped mass a small object is hanging, that is looks like a balloon. Then you will see all of a sudden a bundling of medium-sized and small forms, which makes me think of balloons.
A single balloon-shaped mass seems to rest on the pole. Another form which I associate with a balloon seems to move happily backwards.
I don't know what it is, but ... by Potgieter is not an acrobat on the pole!
By Theo, www.artatsite.com

www.pzc.nl:
De Potgieter heet het kunstwerk dat sinds deze week de Keizersdijk in Goes siert. Het staat in het hart van de keerlus bij de Stenen Brug.
De gemeente beschouwt het donker gepatineerde bronzen beeld van Dorothé Jehoel uit 's-Hertogenbosch als het staartje van het vernieuwingsplan voor de binnenstad. Het beeld is een zuil met daaraan bollen, ringen en conussen en symboliseert 'de levensbrengende kracht van water'.

www.jehoel.nl:
de Potgieter, 2009
brons, hoogte beeld 400 cm
Keizersdijk, Goes

www. peoplepill.com:
Dorothea Ida Maria Antonia (Dorothé) Jehoel (Drunen, 28 februari 1950) is een Nederlandse beeldhouwer.
Jehoel studeerde van 1969 tot 1974 beeldhouwkunst aan de kunstacademie van 's-Hertogenbosch. In de periode 1992 tot 2013 was haar werk te zien gedurende veertien exposities verspreid over Nederland. Werk van Jehoel is in de publieke ruimte van diverse Nederlandse steden te vinden. Ook in het Noordbrabants Museum bevindt zich werk van Jehoel.