Art@Site www.artatsite.com Mai Movrin Schild II Hoorn
Artist:

Mai Movrin

Title:

Schild II

Year:
2010
Adress:
Blokweer, Blokker
Website:
Een dijk van een kunstwerk
Dit is een dijk van een kunstwerk. Dit kunstwerk kan met gemak een woeste zee tegenhouden.
De wanden geven elkaar back-up mocht er een beschadiging komen. De schilden zijn méér dan levensgroot en gaan zo onze verhoudingen te buiten. Deze schutten zijn met beugels stevig verankerd. Door enorme kabels wordt voorkomen dat de schermen verder omhoog schuiven. Wat is dit kunstwerk een geruststelling in onze onzekere tijden.
Dit kunstwerk doet het zonder een bijzondere kleurencombinatie, zonder verfijnde materialen, zonder sierlijke vormen. Mai Movrin heeft met Schild II het lef om alleen functionaliteit in te zetten.
Door Theo, www.artatsite.com

www.maimovrin.nl:
Gefascineerd door de natuur met zijn immens adaptiefvermogen, het continu in beweging zijn, evoluerend tot nieuwe vormen, symbioses, houd ik mij in mijn werk bezig met de tegenstelling tussen kracht en kwetsbaarheid in relatie tot het thema ‘natuurlijke geborgenheid’.
Geborgenheid impliceert kracht maar ook kwetsbaarheid; kwetsbaarheid is de kracht van de geborgenheid, zij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Deze spanning tussen kracht en kwetsbaarheid vertalend in vorm, materiaal en structuur, contrasterend èn daardoor elkaar versterkend, tot een harmonisch geheel is de kern van mijn werk. Kracht en kwetsbaarheid gaan binnen deze tegenstelling een verbintenis aan zowel inhoudelijk als in beeld. Dat resulteert oa in beelden van hout overweldigend in hun monumentale vormentaal en subtiel in detail en verbinding.
In mijn materiaalgebruik blijf ik dicht bij de natuur: onbewerkt maar daardoor vergankelijk. Wat blijft is de herinnering aan het werk in de vorm van een reliek.

www.exto.nl:
Vormen geïnspireerd op insectenschilden.
Monumentale houtconstructie.
Aangekocht door de Gemeente Hoorn.

www.exto.nl:
Mai Movrin (Brunssum, 1962) beeldend kunstenaar, haar opleiding heeft zij genoten aan de Stadsacademie te Maastricht. Begrippen als veiligheid en beschutting zijn verwerkt in een natuurlijke vormentaal of juist in een architecturale vormentaal. Op persoonlijke wijze verbeeldt zij de verbondenheid tussen mens en natuur.