Art@Site www.artatsite.com Kees Buckens Vrouw II
Artist:

Kees Buckens

Title:

Vrouw II

Year:
1990
Adress:
Charloisse Hoofd
Website:
www.bkor.nl:
Als een archetypische oervrouw staat deze massieve sculptuur van kunstenaar Kees Buckens aan de rand van een grasveld. De vrouw kijkt uit over het water, ware het niet dat ze geen hoofd heeft. Ze staat in klassieke contrapost: één been recht en de andere gebogen, waardoor het bekken schuin kantelt. Hierdoor komt ze zelfs deels van haar sokkel af, die ze gebruikt als een steuntje onder een voet. Ze staat er uitdagend en zelfverzekerd bij, duwt met haar stevige armen in de zij, haar buik naar voren. Het beeld herinnert nog duidelijk aan de grofheid en massiviteit van het oorspronkelijke blok steen. Niet alleen zijn de vormen groot en hoekig, ook zijn in de huid nog sporen van de beitel zichtbaar.
Het beeld zou in eerste instantie in het Park 1e Katendrechts Hoofd bij de Citex-toren geplaatst worden. Maar na buurtacties tegen de naaktheid van het beeld is de huidige locatie gekozen.
Dit kunstwerk is tot stand gekomen in opdracht van Woningbouwvereniging Onze Woongemeenschap, die destijds 40 jaar bestond en in dat kader vijf kunstwerken op Zuid plaatste.
Kees Buckens (Breda, 1957) studeerde aan de Academie voor Kunst en Vormgeving en Plastische Vormgeving in Breda. Daarna bezocht hij de Jan van Eyk Academie in Maastricht. Buckens maakt sculpturen van hout en steen, waarbij het wordingsproces zichtbaar blijft in het uiteindelijke resultaat. Zijn beelden kunnen zowel abstract als figuratief zijn.

www.wikipedia.org:
Kees Buckens (Breda, 17 november 1957) is een Nederlandse beeldhouwer.