Art@Site www.artatsite.com Ineke van Dijk Twee Dansende Vrouwen Utrecht
Artist:

Ineke van Dijk

Title:

Twee Dansende Vrouwen

Year:
2006
Adress:
Graadt van Roggenweg, SVB
Website:
www.vanderkrogt.net:
Dit beeld werd in 2006 verplaatst naar het nieuwe kantoor van de Sociale Verzekeringsbank in Utrecht.

www.wikipedia.org:
Op 16-jarige leeftijd startte zij haar opleiding bij de beeldhouwer Jaap Kaas aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Zij voltooide haar opleiding bij Fred Carasso aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.
In augustus 1962 hield Van Dijk haar eerste expositie; het jaar waarin zij ook haar eerste grote opdracht uitvoer¬de. Naast vrij werk maakt zij beelden, reliëfs, portretten, penningen en prijzen in opdracht voor particulieren, gemeentelijke instellingen en bedrijven. Deze worden hoofdzakelijk in brons uitgevoerd.In de loop der jaren specialiseerde Ineke van Dijk zich in onderwerpen als mens en dier. Vooral ballet, geïnspireerd door onder andere het Nederlands Dans Theater. Zij brengt haar emoties tot uitdruk¬king in een geabstraheerd realisme.
Van Dijk exposeerde in binnen- en buitenland. Haar werk bevindt in vele landen van West-Europa, alsmede in Polen (het Penningen Museum), Amerika en Maleisië. Zij voerde ook vele opdrachten uit voor bedrijven in Nederland.