Art@Site www.artatsite.com Ton Burgering Question of Balance
Artist:

Ton Burgering

Title:

Question of Balance

Year:
2006
Adress:
Oosterflank
Website:
www.bkor.nl:
Question of Balance is een lichtobject van Toni Burgering en bestaat uit neonlichtelementen met verschillende lengtes en kleuren. De kleuren blauw en rood aan beide zijden representeren tegenstellingen zoals tussen man en vrouw, maatschappij en individu, jong en oud. De hoogste zuil in het midden, met de kleur groen, vertegenwoordigt hoop en toekomst en de elementen roze, lichtblauw en geel in het midden staan voor een nuancering van de harde tegenstellingen. Met deze lichtgevende elementen wil Toni Burgering het Evenaarplein verbijzonderen.
Question of Balance is een initiatief van de Stichting Bewonersorganisatie Oosterflank (SBO) en tot stand gekomen door nauwe samenwerking van deze bewonersorganisatie, deelgemeente Prins Alexander en het CBK Rotterdam, met bijdragen van Coca-Cola Enterprises Nederland BV, De Nieuwe Unie, Woningstichting PWS en de Stichting Bevordering van Volkskracht.
Toni Burgering (Barneveld, 1937) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Lange tijd werkte en woonde hij in Rotterdam. Burgering werkt met gekleurd neonlicht. Onder andere maakte hij de dichtregel van Lucebert ‘Alles van Waarde is Weerloos’ in 1978 op het dak van een voormalig verzekeringsgebouw aan de Blaak. Burgering raakte in de ban van neon na een verblijf in de jaren zestig in Amerika. Hij was van dichtbij getuige van de lancering van de Apollo 11 op Cape Kennedy.