Art@Site www.artatsite.com Merijn Bolink Snoepman in Boot Hoorn
Artist:

Merijn Bolink

Title:

Snoepman in Boot

Year:
2014
Adress:
Poortwachter
Website:
Waar zijn er nog kunstwerken als deze?
Gewoon een Mickey Mouse van snoep in een speedboot. Zittend relaxed op het randje van de boot, rustig voor zich uit kijkend. Alles onder controle at high speed.
Wat zal er gebeuren? Is hij onderweg om Minnie Mouse te redden? Wordt hij achter de vodden gezeten? Ik heb nu al zin om zijn avontuur te zien.
Deze mouse is van Engelse drop. Van deze drop houdt iedereen; het is zoet, zout, met anijs, met kokos. Voor elk wat wils.
Deze slimme mouse is niet cool, niet cynisch, niet arti. Nee, dat heeft Snoepman van Merijn Bolink niet nodig. Nee, deze mouse is oprecht en ook grappig. Waar zijn er nog kunstwerken als deze?
By Theo, www.artatsite.com

www.hoorn.d66.nl:
Een buurtvertegenwoordiging uit de wijk heeft samen met de CBK gekozen voor Merijn Bolink als meest geschikte kunstenaar voor deze opdracht. Bolink heeft vervolgens een ontwerp gemaakt waarover alle betrokkenen enthousiast waren. Dit ontwerp heeft uiteindelijk geleid tot het kunstwerk dat nu geplaatst is.
Het kunstwerk heeft officieel geen naam, maar wordt in de wandeling ‘Snoepman in boot’ genoemd. Het bestaat uit een mens-figuurtje opgetrokken uit snoepjes (gemaakt van hout, kunststof en piepschuim, overtrokken met een speciale coating) dat in een speciaal voor dit werk vervaardigd aluminium bootje zit.

www.wikipedia.org:
Bolink studeerde van 1987 tot 1992 aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Hij ontving in 1997 het Charlotte Köhler Stipendium (Beeldende Kunst) van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Zijn werken zijn onder andere tentoongesteld in het Groninger Museum, het Gemeentemuseum Den Haag, het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen, de Kunsthal Rotterdam, de Post Gallery in Los Angeles en de Kunstraum Düsseldorf in Düsseldorf.
De kunstenaar woont en werkt in Amsterdam.

www.langart.nl:
Merijn Bolink studeerde van 1987 tot 1992 aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Hij ontving in 1997 het Charlotte Köhler Stipendium (Beeldende Kunst) van het Prins Bernhard Cultuurfonds.Zijn werken zijn onder andere tentoongesteld in het Groninger Museum, het Gemeentemuseum Den Haag, het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen, de Kunsthal Rotterdam, de Post Gallery in Los Angeles en de Kunstraum Düsseldorf in Düsseldorf.