Art@Site www.artatsite.com Rudi van de Wint Velden van Nevel Hoogeveen
Artist:

Rudi van de Wint

Title:

Velden van Nevel

Year:
2007
Adress:
A37
Website:
niet wat je ziet
We zien een cirkel of toch niet?
De cirkel is niet gesloten maar is open aan één kant.
De ronding in de cirkel is aan één kant scherper.
Dit zijn geen verticale lijnen maar lijnen die tezamen een waaier vormen.
Dit zijn geen lijnen maar verbreden zich tot vlakken te zijn in het midden.
De horizontale lijnen lopen evenwijdig en bevinden zich niet allen op dezelfde afstand van elkaar.
De open rechthoeken zijn klein aan de onderkant en worden groter aan de bovenkant.
Van voren is het kunstwerk een cirkel en als je erom heen loopt zie je aan de zijkant een lijn.
We zien véél meer dan een cirkel alleen.
Door Theo, www.artatsite.com

www.zoom.nl:
Velden van Nevel is eveneens een postuum werk van Rudy van de Wint, dat door zijn zoons is gerealiseerd. Velden van Nevel is een reeks van vier sculpturen langs de snelweg (A28 en A37) nabij de uitvalswegen van Hoogeveen. De titel verwijst naar een oud volksgeloof van de nevelhekse in de velden rond Hoogeveen, elders bekend als witte wieven.

www.johanfieten.nl:
Kunst mag ook 'gewoon mooi' zijn. Voor mij is dat bijvoorbeeld het monumentale werk van Rudi van de Wint, aan de rand van Hoogeveen, bij de toerit naar de A37. Esthetisch fraai en een opvallend herkenningspunt. Zo kan kunst, evenals bij architectuur, een plek van betekenis creëren.

www.zoom.nl:
Deze sculpturen zijn 10 meter hoog en tot 15 meter breed. De sculpturen zijn in de periode van 2007 tot 2010 geplaatst. Drie sculpturen staan langs de A28 en één naast de oprit van de A37 richting Emmen.
Één van de sculpturen wijkt in vorm af van de drie andereit beeld, De lichtnaald, uitgevoerd in roodkoper, werd in 2007 bij de afslag Hoogeveen van de A28 geplaatst.
Er bestaat nog een vijfde sculptuur met de titel Velden ven Nevel, dit beeld bevindt zich echter buiten Hoogeveen en wel aan de Kloosterveenrotonde in Assen.

www.wikipedia.org:
Reindert Wepko (Ruud) van de Wint (Den Helder, 22 juni 1942 - aldaar, 30 mei 2006) was een Nederlandse schilder, beeldhouwer en architect.
Ruud van de Wint (of ook wel R.W. van de Wint) volgde van 1961 tot 1966 een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Aanvankelijk was Van de Wint werkzaam als schilder; in 1967, 1969 en 1971 ontving hij de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst en hij werd in 1977 uitgenodigd voor deelname aan documenta 6 in Kassel. Later begaf hij zich ook op het terrein van het beeldhouwkunst en de bouwkunst.
Vanaf het begin van de jaren tachtig had hij het naar binnen gelegen duingebied De Nollen bij Den Helder als zijn kunstzinnige kerngebied uitgeken. De daar aanwezige bunkers, die nog dateerden uit de Tweede Wereldoorlog, hanteerde hij als artistiek uitgangspunt waar hij allerlei beeldhouwwerken, sommige cortenstaal beelden van gigantisch formaat, aan toevoegde. Zijn werk aldaar was een combinatie van schilderkunst, beeldhouwkunst en bouwkunst. Deze activiteiten in De Nollen bleven niet onopgemerkt; zo bracht koningin Beatrix, zelf een groot kunstliefhebster, een privébezoek aan dit project en behalve binnenslands had men er ook in het buitenland belangstelling voor.